Malinska

Malinska je slikovito, malo mjesto, ali i razvijeno turističko središte, smješteno u šumovitom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka, u zaljevu prepunom uvala i uvalica. Zahvaljujući takvom geografskom položaju, ovaj je kraj zaštićen od hladnih vjetrova, s malim brojem padalina, blagom mediteranskom klimom i oko 260 sunčanih dana godišnje. Obiluje zelenilom, uvalama i plažama koje oplahuje kristalno čisto more. Već godinama se na plaži “Rupa”, kao priznanje kvaliteti i opremljenosti plaže, vijori međunarodna nagrada, Plava zastava.

Plaza_Rupakupaliste_rupa01 PARKIC

Zabavni život Malinske ne zaostaje za velikim turističkim centrima (manifestacije u sklopu Kulturnog ljeta, regate, pučke fešte), a glede gastronomije možete birati između konoba koje nude domaće povrće, vino i svježu ribu i nekoliko lijepih otmjenih restauracija.

malinska-by-nightSETNICA1 KLUPICA2

Izvorni folklor, razne kulturno-zabavne i sportske priredbe, izložbe, sportovi na vodi, ribolov, biciklističke straze, jahanje, noćni bar, plesne terase, vezovi u luci, dizalica za plovila, niz prodavaonica i servisa kao i blizina zanimljivih izletišta pružaju gostima raznovrsnu ponudu i sadržaje.

Malinska je odredište namijenjeno svima koji vole raznolikost razvijenog turističkog mjesta, a prikladna je podjednako za obiteljski ili aktivni odmor, te odmor pun zabave.